vazduhoplovni časopis bez granica...

Pretraga:

Pretražite naš sajt

Vesti:

Reč urednika

urednikPrijatelji i poznavaoci vazduhoplovstva, profesionalci, sportisti, zaljubljenici, korisnici... i svi koje vazduhoplovstvo interesuje,
AEROMAGAZIN vam nudi nove stranice i nova saznanja iz široke vazduhoplovne oblasti.
AEROMAGAZIN vas vodi kroz prošlost, sadašnjost i budućnost
našeg i svetskog vazduhoplovstva i nudi vam objektivnu, aktuelnu, kvalitetnu i pravovremenu informaciju.
U ovom broju se sećamo i osvrćemo na ratne dane iz 1999. godine i tako obeležavamo 10 godina od agresije NATO-koalicije na našu zemlju.
Nije slučajno, što pišemo i o napadu Nemačke i njenih saveznika
na Jugoslaviju 1941. godine, kao i o dejstvima savezničke avijacije
po gradovima širom Srbije tokom II svetskog rata.
Dragi čitaoci, dok budete listali ove stranice desiće se i godišnjice
tih ratnih događanja. Napadali su nas više puta u istoriji, a u prošlom veku uglavnom iz vazduha, pa i onda, kada smo bili saveznici. Naš rodoljubivi narod je tada teško stradao.
Uprkos svemu, mi ipak opstajemo. Budućnost će otvoriti svoje karte i sve pokazati I dokazati.
Naše vazduhoplovstvo ima časnu, bogatu, dugu i zanimljivu istoriju i tradiciju. NAŠA LASTA JE NAJAVILA PROLEĆE! BUDITE SA NAMA!

Upravljanje resursima i vekom aviona i motora

knjigaIz štampe je upravo izašla jedinstvena monografija pod naslovom "Upravljanje resursima i vekom aviona i motora" autora dr Mate Siladića, dipl. inž. mašinstva. Monografija je urađena na 358 stranica i pored uvoda obuhvata sledeća poglavlja: 1. Životni vek borbenog aviona, 2. Teoretske postavke za obnovu i produženje roka rada i veka upotrebe borbenih aviona i njihovih motora, 3. Monitoring stanja i procena veka motora, 4. Spektralna analiza motorskog ulja, 5. Uloga, značaj i specifičnosti metoda nedestruktivnih ispitivanja u monitoringu stanja aviona i motora, 6. Realni primeri razvoja i primene metodlogije za produženje veka/resursa lovačkih aviona i njihovih motora i 7. Preporuke za dalji rad i istraživanje, te tri priloga vezana za MSG analizu, definiciju važnijih pojmova i proračun štete na avionu usled oštećenja ili udesa.

Knjigu možete kupiti u redakciji AEROmagazina ili poručiti na telefone:
(011) 2602-027, 2676-664, 2670-559.
Knjiga se nalazi u prodaji i u knjižari VINC u ulici Vasina 32-34.